Innovasjonsløpet 1.0

Innovasjonsløpet 1.0 starter høsten 2019

Et program for de mellom 18 og 30 år som vil lære å utvikle en idé, realisere den og bidra til bærekraftig utvikling i havrommet.

Blått Havs Innovasjonsløp handler om bærekraftig utvikling i havrommet, og er et gratis gründerprogram for alle mellom 18 og 30 år som vil lære seg å bli bærekraftige entreprenører. Her møtes unge entreprenører og havnæringene for å finne de gode løsningene sammen

Program

Z

18. September // Kick-off!

En uforpliktende smakebit på høstens muligheter med Blått Hav. Snakk tidligere deltakere, hør på inspirerende ord fra vår nye ambassadør, og bli med på idéworkshop med våre mentorer.

26. september: Samling 1 // Fra idé til bærekraftig butikk

Introduksjon til nytenking, entreprenørskap og reell bærekraft. Sammen med VIS og Skogland.com gir vi deg grunnverktøyene for å kunne utvikle en idé som både er bærekraftig og som det kan bli butikk av.

29. oktober: Samling 2 // Workshop med havnæringene

Hvem er havnæringene i Bergensregionen? Hvilke utfordringer har de og hvordan kan de bli mer bærekraftige? Om det er havbruk, shipping, passasjertransport, energisektoren eller havteknologi, vi har med oss eksperter på alle områder!

w

26. november: Samling 3 // Prototypeverksted

Hva er en prototype og hvordan bruker man den?
Vi lager prototyper i Marineholmen Makerspace og har pitchetrening.

28. januar: Samling 4 // Etablere

Oppstart, entreprenørskap og økonomi:

  • Søke patent
  • Opprette et AS
  • Søke om støtte og midler
  • Hvordan er det å være entreprenør – hvilke utfordringer møter man på, og hva er viktig å vite på forhånd

18. februar: Samling 5 // Markedsføring

Hvordan markedsføre ideen eller produktet til kundene, og bygge opp et varemerke.

  • Kurs i sosiale media – hvordan få engasjement
  • Nettside
  • Pitchetrening og tilbakemeldinger

28. februar: Samling 6 // Finale!

Siste samling og nettverkssamling i Grieg-Gaarden. Deltakerne får anledning til å pitche for publikum, og vinnere og utmerkelser annonseres.

Innovasjonsløpet starter høsten 2019

Programmet tilbyr en faglig innføring og praktisk erfaring i entreprenørskap/innovasjon der man får teste ut en idé, og prøve og feile seg fram. Man får i tillegg til de praktisk-faglige samlingene, tilgang på mentorer og et stort nettverk med rådgivere, sparringspartnere og potensielle investorer og arbeidsgivere.

Sammen i et team utvikles en bærekraftig blå idé som pitches under finalen 28. februar. Vi kårer ett vinnerlag som vinner en helt unik premie, og som blant annet får mulighet til å bli tatt med videre i Gründerhub.

Dette er en knallgod erfaring å ha – uansett om man tar forretningsideen videre ut i verden eller ikke!

Meld deg på her

Programmet Innovasjonsløpet er for de mellom 18 og 30 år som ønsker å få praktisk og relevant erfaring innen innovasjon og entreprenørskap. Som deltaker får man den rette veiledningen og nettverket som trengs for å skape, utvikle og realisere blåe og innovative ideer.

Utenom fagsamlingen har man egne mentorveiledninger, og får bli med på nettverkssamlinger og pitchekvelder + mange andre kjekke aktiviteter og muligheter!

Det er gratis å bli med.

En møteplass for næringsliv, forsknings- og innovasjonsmiljø, beslutningstakere og fremtidens kloke hoder med fokus på havet